Recept | Het lekkerste broodje gerookte zalm met kruidenkaas!

Recept Het lekkerste broodje gerookte zalm met kruidenkaas2

Hier word je toch blij van?! Online zijn al veel recepten over broodjes met gerookte zalm te vinden, maar nog niet één zoals ik deze graag eten. Vandaar dat ik het recept van het voor mij lekkerste broodje gerookte zalm met kruidenkaas (én met truffelmayonaise) bij deze met liefde met jullie deel! (maar serieus, van de foto alleen krijg je al honger toch?)

Dit heb je nodig | de ingrediënten

  • Een lekker robuust broodje; bak het thuis zelf af of haal een vers gebakken broodje bij je supermarkt of bij de bakker.
  • Natuurlijk gerookte zalm; in welke vorm maakt niet veel uit. Voor dit broodje heb ik de langgesneden gerookte zalm filet van Albert Heijn gebruikt (100 gram per pakje, dat is genoeg voor 2 broodjes). Maar je kunt natuurlijk ook zalmsnippers, blokjes of een ander soort zalm gebruiken.
  • Kruidenkaas; bijvoorbeeld van Boursin, Paturain of gewoon een huismerk van je supermarkt. Als er maar veel knoflook in zit ;). Ik heb voor dit broodje de kruidenkaas light van AH genomen.
  • Rode ui; geeft een lekker pittig smaakje.
  • Veldsla; ook voor de kleur natuurlijk.
  • Pijnboompitjes; niet vergeten kort te bakken/branden zodat ze die lekkere nootachtige smaak krijgen.
  • Dille; dit vind je in het koelvak waarbij het al afgesneden is, of bij de groente als plantje. Dit laatste heb ik gekocht, goedkoper en je kunt er nog vaker mee doen. Staat ook mooi in je keuken.
  • Truffelmayonaise; heeft geen uitleg nodig lijkt me, yammie! Bij Albert Heijn vind je deze in het versvak van de tapas.
  • Peper & zout; om het geheel nog wat te kruiden.

Recept Het lekkerste broodje gerookte zalm met kruidenkaas2

Zo maak je het lekkerste broodje gerookte zalm met kruidenkaas klaar | de bereiding

  1. Snij het broodje open in de lengte
  2. Bestrijk één zijde van het broodje met kruidenkaas
  3. Beleg deze kant met de gerookte zalm
  4. Snij de rode ui in halve ringen en strooi over het broodje
  5. Maak de veldsla wat kleiner zodat het niet te grote stronkjes zijn, en verdeel deze eroverheen
  6. Bak de pijnboompitjes in een klein beetje olijfolie zodat ze mooi goudbruin worden en strooi ze over het broodje
  7. Knip wat dille van het plantje, snij het iets fijner en voeg toe
  8. Wat peper & zout vers uit de molen eroverheen
  9. Maak af met her en der een schepje truffelmayonaise
  10. Klaar & ready to eat!

Ik zou zeggen, eet smakelijk! Heb jij nog tips, toevoegingen of andere dingen die we zeker moeten weten als het om broodjes gerookte zalm met kruidenkaas gaat? Laat het dan weten via de reacties!

Liefs,
Monique

Ook iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *