Review | Real Techniques Expert Face Brush voor foundation

Real Techniques Expert Face Brush 1

Cijfer: 7,6 | Make-up kwasten voor foundation die verslijten over het algemeen vrij snel, ook al maak je ze regelmatig schoon. Op zich is dat ook logisch aangezien je deze elke dag gebruikt. Het is fris en hygiënisch om ze regelmatig te vervangen, omdat je ze elke dag over je gezicht haalt. Ook voor de kwaliteit en het resultaat van je aangebrachte make-up is dit wenselijk; een nieuwe kwast geeft nou eenmaal een mooier resultaat dan een oudere kwast. Deze keer heb ik gekozen voor de Real Techniques Expert Face Brush die ik gebruik voor mijn foundation (€14,49). Hij zou ook te gebruiken zijn voor bijv. poeder en rouge, maar in dit geval wordt het dus mijn foundation kwast.

De kwasten van Real Techniques heb ik al eens eerder bekeken bij Boozyshop.nl maar uiteindelijk niet besteld. Nu kwam ik ze tegen bij Etos en besloot ik er één aan te schaffen. De reviews en verhalen zijn erg goed dus mijn interesse was voldoende geprikkeld.

Wat Real Techniques zegt over de Real Techniques Expert Face Brush

De Real Techniques Expert Face Brush zou ideaal zijn voor zowel het aanbrengen van zowel poeder als liquid foundation. De make up kwasten van Real Techniques kun je door het handige handvat rechtop zetten; de onderkant (het zwarte gedeelte) is verzwaard. Dat kan handig zijn, zodat je kwast niet van tafel kan rollen. De haren van de Real Techniques Expert Face Brush zijn gemaakt van luxe synthetische ultraplush vezels, die duurzaam zijn en een perfect resultaat zouden geven. Ook zouden ze makkelijk schoon te maken zijn. Het handvat is gemaakt van kunststof. Deze kwast zou de nummer 1 best verkochte kwast zijn uit hun assortiment. Klinkt goed!

Real Techniques Expert Face Brush 2

Mijn bevindingen

  • Deze Real Techniques Expert Face Brush foundation kwast ligt prettig in de hand.
  • Ziet er mooi uit, heeft een professionele uitstraling.
  • De steel is lang genoeg en het gewicht in het uiteinde geeft geen last tijdens het opbrengen. Sterker nog, dat werkt wel prettig omdat je iets meer massa in je hand heb.
  • Ik moet wat wennen aan het feit dat het uiteinde vlak is; precisie werk is hierdoor wat lastiger, zoals bijv. het aanbrengen van foundation in de randen naast je neus.
  • Voor het uitsmeren over je gezicht is het bijv. weer wél handig dat deze kwast vlak is. Dat gaat wat sneller en egaler dan met een puntige kwast.
  • Het is niet de meest zachte kwast die ik ooit gebruikt heb (natuurlijk haar is zachter; ook duurder helaas) maar hij is wel lekker stevig en makkelijk schoon te maken omdat deze dus juist van synthetische materialen is gemaakt.
  • Deze Real Techniques Expert Face Brush gaat dus langer mee dan een kwast van natuurlijke materialen.
  • Ik maak de kwast schoon met een druppeltje afwasmiddel en water (tip die ik ooit van een visagist kreeg). Dat werkt prima! Je kunt ook een speciale reiniger aanschaffen, maar echt nodig is dat niet.
  • Mijn foundation blend goed op mijn huid; er zijn geen kwast-strijken zichtbaar.

Conclusie over Real Techniques Expert Face Brush voor foundation

Fijne professionele kwast die er mooi uit ziet met een prima prijs-kwaliteitverhouding. Gewoon kopen en zelf ervaren! Bedenk vooraf goed wat je van een kwast verwacht en wat je er mee wil doen. Ik kies de volgende keer bijv. voor een meer platte en/of puntige kwast er bij, waarmee ik ook wat meer precisie werk kan doen.

Liefs,
Monique

Ook iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.