Review | Shiseido Eyebrow Styling Compact Wenkbrauwpoeder

Shiseido Eyebrow Styling Compact Wenkbrauwpoeder1

Cijfer: 8,1 | Mijn wenkbrauwpoeder van Anastasia begint op te raken, dus tijd voor een nieuwe! Over deze was ik heel erg tevreden, dus het zal lastig worden om een betere te vinden. Wel is het een uitdaging om een goedkopere te vinden die net zo goed is, maar deze keer is dat niet gelukt. Het is de Shiseido Eyebrow Styling Compact Wenkbrauwpoeder geworden die qua prijs te vergelijken is; €32,64 bij bijvoorbeeld Douglas.

Met wenkbrauwpoeder doe je over het algemeen ontzettend lang. Dit komt o.a. omdat deze erg gepigmenteerd zijn en omdat je maar heel weinig poeder gebruikt bij het opbrengen. Ze lijken dus vaak prijzig, maar als je bedenkt dat deze zeker een jaar meegaat, valt dat reuze mee.

Shiseido Eyebrow Styling Compact Wenkbrauwpoeder2

Ik heb de Shiseido Eyebrow Styling Compact Wenkbrauwpoeder in de kleur Light Brown genomen. Ik heb blond haar (geverfd, highlights en lowlights) met daar doorheen mijn eigen haarkleur (een beetje donkerblond/peper-zout kleurig), vandaar dat ik de lichtste kleur heb gekozen. Mijn eigen wenkbrauwen zijn wat kalig (o.a. doordat ik vroeger te veel geëpileerd heb, toen ik nog wat mee onwetend was) en dan ook nog redelijk licht van kleur. Hierdoor moet ik wel echt iets gebruiken om ze aan te zetten omdat het anders lijkt alsof ik geen wenkbrauwen heb.

Deze Shiseido Eyebrow Styling Compact Wenkbrauwpoeder is er helaas maar in 3 kleuren, licht, medium en donker. In elk doosje vind je 2 kleurtinten, een lichte en een donkere. Houd er rekening mee dat bij wenkbrauwpoeder de kleuren in het doosje een stuk donkerder lijken dan ze er uit gaan zien als je het aangebracht hebt.

Mijn bevindingen

Normaliter breng ik wenkbrauwpoeder aan met een klein, smal, kwastje dat een schuine zijde heeft. Dat kwastje is tevens dun, zodat je scherpe lijnen kunt trekken in de omtrek van je wenkbrauwen. Bij de Shiseido Eyebrow Styling Compact Wenkbrauwpoeder zit een klein kwastje in het doosje erbij; dit leek me erg handig omdat mijn eigen kwastje een lange steel heeft en dus meer ruimte in beslag neemt in mijn make-up etui.

  • Ik vind het een schattig doosje; mooi, stijlvol en compact. Dus makkelijk mee te nemen. Fijn dat er een kwastje bij zit, dat scheelt ruimte. Ook is het handig dat er een spiegeltje in het klepje zit.
  • Nadeel van het kwastje: deze is vrij dik, waardoor dat deze fijn is voor het opvullen van je wenkbrauw, maar minder handig bij het contouren van je wenkbrauw. Hou je van een rommeliger effect zodat het natuurlijker lijkt? Dan is dit kwastje wel fijn. Persoonlijk doe ik de omtrek liever met een fijner en smaller kwastje.
  • De kleur bevat veel pigment; je hoeft het product maar licht aan te raken om al voldoende op je kwastje te hebben. Je hebt een keer of 3-4 aanstippen nodig om één wenkbrauw af te maken.
  • De kleuren vind ik niet perfect; de lichte kleur in deze light brown variant is te roodachtig. Er zit te veel warmte in naar mijn smaak. De donkere kleur is wel geschikt voor mijn gezicht/haarkleur, maar daar strijk ik nog wel met mijn poeder overheen zodat de kleur iets lichter wordt (ik hou niet van heel opvallende wenkbrauwen).
  • Het aangebrachte poeder blijft zeker een dag zitten dus de houdbaarheid is prima.

Shiseido Eyebrow Styling Compact Wenkbrauwpoeder3

Conclusie over Shiseido Eyebrow Styling Compact Wenkbrauwpoeder

De kwaliteit van het product is prima; doet wat er van gevraagd wordt. Nadeel vind ik de beperkte kleuren en het kwastje dat niet helemaal ideaal is. Het doosje is dan weer wel fijn vanwege het spiegeltje en is makkelijk mee te nemen. Over het algemeen ben ik  tevreden, maar vanwege de veel bredere kleurkeuze zou ik een volgende keer toch voor een andere of de Anastasia wenkbrauwpoeder kiezen.

Liefs,
Monique

Ook iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.