Tweedehands kinderkleding verkopen via Instagram

Wat is het toch zonde he, al die baby- en kinderkleding die maar zo kort gedragen wordt en daarna eigenlijk afgeschreven is. Niet afgeschreven omdat je dat zelf wil, maar omdat het heel moeilijk is om tweedehands kinderkleding te verkopen voor een redelijk bedrag. Meestal komt het neer op gratis weggeven via groepen op Facebook of aan familie en/of vrienden (dit laatste natuurlijk met liefde en plezier, als je er iemand blij mee kunt maken).

Ook ik heb dit probleem. De kleding van de meisjes geef ik eigenlijk zo weg of ik doneer het aan ‘de zak van max’ zoals we dat hier noemen, wat neerkomt op de kringloopwinkel. Er zitten soms nog nieuwe items bij! Zonde van al het geld dat het gekost heeft. Maar….ik heb iets nieuws ontdekt, nl. het verkopen van tweedehands kinderkleding via Instagram. Hierbij gebruik je Instagram als een marktplaats.

De voordelen van tweedehands kinderkleding verkopen via Instagram

Een groot voordeel van Instagram is dat alles heel visueel is. Mensen die geïnteresseerd zijn in 2e hands kinderkleding scrollen makkelijk door alle foto’s op je account heen om te zien of er iets naar smaak bij zit. Vervolgens zoeken ze contact met je via een privé bericht en kun je alles afspreken omtrent verzending/ophalen en de betaling. Net zo handig als bijv. Marktplaats!

Een ander voordeel is dat potentiële kopers bepaalde accounts kunnen volgen. Als ze bijv. zien dat jij kleding in de juiste maten verkoopt die ook nog eens in lijn ligt met de gewenste smaak, dan volgen ze je zodat ze meteen op de hoogte zijn als je nieuwe kleding post.

Nog een voordeel is de vindbaarheid op Instagram. Door het gebruiken van de juiste hashtags, bijvoorbeeld van het merk, vinden liefhebbers van die merken of kleding heel snel jouw Instagram account en tweedehands kleding. Je kunt dus meteen na het plaatsen van een bepaald item gevonden worden.

Het laatste voordeel dat ik wil noemen, is dat de mensen die kleding zoeken via Instagram echt mode- en merkliefhebbers zijn, die de waarde van een bepaald merk begrijpen. Het is op deze manier dus makkelijker om nog een klein bedrag voor de babykleding of kinderkleding te krijgen, dan bijvoorbeeld via verkoopgroepen op Facebook.

Zo werkt het verkopen via Instagram én tips

 1. Maak een nieuw Instagram account aan dat je alleen gebruikt voor de verkoop van je kleding. Wat je veel ziet is dat mensen accounts maken zoals @verkoophoekjevanpiet, @kastjevandaan, of @lauraverkoopt. Je kunt hier zelf creatief mee zijn. Het is wel handig als uit de naam blijkt wat voor account het is.
 2. Volg met dit account andere aanbieders van 2e hands babykleding of kinderkleding. Zo wordt jouw account ook eerder voorgesteld bij volgers van deze tweedehands kinderkleding accounts en kom je dus vaker onder de aandacht.
 3. Beschrijf het account zo volledig mogelijk; geef aan wat je verkoopt, de plaats waar je woont (voor als er kopers willen ophalen), iets over incl. of excl. verzendkosten, of het een vaste prijs is of dat men mag bieden, de staat van de kleding etc. Neem ook de accountnaam van je persoonlijke insta op, als je deze wilt linken.
 4. In de beschrijving van je persoonlijke Instagram account kun je een link plaatsen naar je verkoopaccount, zodat je huidige volgers hier al op gewezen worden.
 5. Bewerk de foto’s van de kleding met tekst waarin je het merk, de maat en de prijs zet. Volgers kunnen dan makkelijk bij het scrollen door je foto’s zien of de kleding voor hen interessant is.
 6. Het is handig om als je foto’s maakt, deze meteen in het vierkant te maken zodat ze passend zijn voor Instagram.
 7. Wat betreft de prijs; als het merkkleding is die er nog tiptop uit ziet, dan is 1/3 van de huidige nieuwprijs een goed & reëel bedrag. Kleding van Zara, Hema of bijv H&M is lastiger te verkopen dan merkkleding.
 8. Post de foto’s van de tweedehands kinderkleding op je account. In de omschrijving van de foto geef je iig. aan wat voor kledingstuk het is, het merk, de staat van de kleding en de prijs.
 9. Gebruik standaard bijvoorbeeld onderstaande hashtags om gevonden te worden. Je kunt ook meldingen met deze hashtags volgen op Instagram zodat je accounts ontdekt die hetzelfde doen.
  • #instagramkoopjeshoek
  • #instagramkoopjeshoekkids
  • #instagramkoopjeshoekbaby
  • #2ehands
  • #tweedehands
  • #tweedehandskleding
  • #tekoop
  • #tweedehandskinderkleding
  • #[merk]
  • #maat[44]

Tot slot

Ik hoop dat je deze tips voor het verkopen van je tweedehands kinderkleding via Instagram handig vond; misschien is het nieuw voor je en heeft het je op ideeën gebracht. Ik verkoop iig. regelmatig iets via Instagram, maar plaats de kinderkleding óók op Marktplaats, zodat het e.e.a. nog sneller gaat. Ik verkoop alleen kleding die er als nieuw uit ziet en bijna alleen merkkleding. Kleding van huismerken zoals Zara is moeilijk te verkopen tweedehands. Ook heb ik gemerkt dat jongenskleding makkelijker verkoopt dan meisjeskleding (geen idee waarom). Vind je het leuk om mijn account te volgen? Het account heet @moniqueverkoopt. Heel veel succes met verkopen!

Liefs,
Monique

Ook iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.